Το Ennovation είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές, ο οποίος διοργανώνεται από 18 πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο, με την οργανωτική υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ennovation 2018:  Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.

Ο διαγωνισμός ακολουθεί τρεις φάσεις:

    1) Idea Submission (οι ομάδες φοιτητών και ερευνητών καλούνται να υποβάλουν την περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας ή καινοτομίας μέσα σε 1-3 σελίδες) – 10 Ιουνίου 2018.

   2)  Business Model/ Prototype Submission (οι ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες καλούνται να υποβάλουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και ένα prototype ή mockup) – 25 Ιουλίου 2018.

   3) Final Presentations (οι ομάδες που προκρίνονται καλούνται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών, ενώ τα ερευνητικά αποτελέσματα αξιολογούνται με βάση ειδικό πλαίσιο μεταφοράς τεχνολογίας) – Δεκέμβριος 2018

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ennovation είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Φοιτητές Πανεπιστημίων, από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και όλους τους κλάδους σπουδών, σε ομάδες από 2 έως 5 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, παραμένει έξω από τον διαγωνισμό, με τους φοιτητές της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών  να είναι αμέτοχοι στην φοιτητική κοινότητα και οι φοιτητές Πληροφορικής απόντες από τέτοιους σοβαρούς διαγωνισμούς που προάγουν την καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Έναν ουσιαστικά κλάδο που αν μη τι άλλο,  το ΕΑΠ όσο και η ίδια η χώρα μας πρέπει να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό και στο  επιστημονικό κεφάλαιό της, κρίμα.