Ο Stephen Hawking, του οποίου το λαμπρό μυαλό απασχόλησε τον χρόνο και το διάστημα, παρόλο που το σώμα του ήταν παραλυμένο από ασθένειες, πέθανε νωρίς σήμερα  Τετάρτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου του Cambridge, σε ηλικία 76 ετών.



Ο Stephen Hawking πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Cambridge της Αγγλίας σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κόσμο της επιστήμης.

Ως ο πιο γνωστός θεωρητικός φυσικός της εποχής μας, ο Stephen Hawking,  έγραψε τόσο ξεκάθαρα για τα μυστήρια του χώρου, του χρόνου και των μαύρων τρυπών στο βιβλίο του, "Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου", κάνοντάς τον  παγκοσμίως γνωστό και εδραιώνοντας τον, μια από τις μεγαλύτερες διασημότητες της επιστήμης μετά τον  Albert Einstein.

"Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα ζουν για πολλά χρόνια", δήλωσαν τα παιδιά του Lucy, Robert και Tim.

 "Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα ζουν για πολλά χρόνια. Το θάρρος και η εμμονή του με τη λαμπρότητα και το χιούμορ του μεταδίδονταν  σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποτε είπε: «Δεν θα ήταν πολύ ένα σύμπαν αν δεν ήταν το σπίτι για τους ανθρώπους που αγαπάς». Τον χάσαμε για πάντα ».

Ο Stephen Hawking έφυγε από την ζωή πριν λίγο αλλά αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές στην επιστήμη του διαστήματος

Πηγή:Associated Press