Για τους περισσότερους ανθρώπους μια βιντεοκλήση όπως στο Webex ή στο Skype, καθώς και στο Ηangout της  Google  είναι κάτι περιστασιακό. Όμως μέσα στην νέα πραγματικότητα που προέκυψε με τον Covid-19 , όλο και περισσότεροι θέλουν να ξεκινήσουν μια βιντεοσυνδιάσκεψη ,οπότε  χρειάζεστε μια κάμερα web.

Γιατί όμως να ξοδεύετε χρήματα για μια ξεχωριστή κάμερα όταν μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του τηλεφώνου σας Android ως κάμερα web;

Η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει την κατευθυνόμενη  ροή του βίντεο από το τηλέφωνό σας σε μια συγκεκριμένη θύρα στον υπολογιστή σας . Αυτό το επιτυγχάνετε με τη λήψη του λογισμικού προγράμματος οδήγησης στο κινητού σας και την παροχή του ως βίντεο κάμερας web, σε οποιαδήποτε εφαρμογή που χρειάζεται πρόσβαση στην κάμερα web από τον  υπολογιστής σας.

Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα

1. Φροντίστε να έχετε συνδέσει το Android κινητό σας στο δίκτυο WiFi του χώρου που βρίσκεστε εσείς και ο υπολογιστής σας. Δηλαδή το τηλέφωνό σας και ο υπολογιστής σας θα πρέπει να διαμοιράζονται το ίδιο δίκτυο internet. Δεν έχει σημασία αν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος ενσύρματα ή ασύρματα συνδεδεμένος.

2. Κατεβάστε από το GooglePlay IP WebCam στο κινητό σας. Ανοίξτε την εφαρμογή και θα λάβετε την οθόνη διαμόρφωσης όπου μπορείτε να ορίσετε τις επιλογές για θύρα, ήχο, ποιότητα βίντεο και όνομα χρήστη / κωδικό πρόσβασης.

Οι προεπιλεγμένες επιλογές είναι αρκετά καλές, οπότε μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή "Έναρξη διακομιστή"(Start server)


3. Το IP Webcam θα ανοίξει τώρα την κάμερα και θα ξεκινήσει τη ροή του βίντεο σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP και θύρα. Κάντε κλικ στο κουμπί "Πώς μπορώ να συνδεθώ" που εμφανίζεται επάνω αριστερά και επιλέξτε "Χρησιμοποιώ δρομολογητή Wi-Fi" για να λάβετε τη διεύθυνση και τη θύρα IP.

Θα λάβετε κάτι της μορφής "http://10.42.43.89:8080". ή  στο κάτω μέρος της οθόνης του κινητού σας  θα εμφανιστεί η διεύθυνση IP.
Για περισσότερες ρυθμίσεις της IP Webcam μπορείτε να μεταβείτε στην διεύθυνση  IP, μέσα από τον φυλλομετρητή  Firefox, ή Chrome ή όποιον άλλο διαθέτετε στον υπολογιστή σας.

Συνήθως οι εφαρμογές βιντεοκλήσης εντοπίζουν αυτόματα την IP Webcam  ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μέσα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας για βίντεο κλήση,  ορίστε στις ρυθμίσεις ως κάμερα web, την IP Webcam και καλές βιντεοκλήσεις.